Сарафов за „Струма“: Имало е взрив, въпросът е дали отвътре или при сблъсъка с мантинелите

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има данни, че е имало взрив при инцидента с македонския автобус на АМ „Струма“. Това стана ясно от думите на заместник главния прокурор Борислав Сарафов, който даде съвместен брифинг с главния прокурор на Северна Македония Любомир Йовески, говорителят на главния прокурор на Република България Сийка Милева и ръководителя на специализираната прокуратура на Северна Македония – Вилма Русевска.
 

Въпросът е дали този взрив е причинен отвътре в автобуса или взрив след удар в мантинелата, това ще бъде изяснено в хода на разследването.По думите на Сарафов, отново се стига до основните версии – човешка грешка или техническа неизправност. Имало е и втори шофьор, но не е ясно дали е сред оцелелите, но се предполага, че нито един от двамата е оцелял.

Борислав Сарафов заяви, че след като приключат следствените действия, ще има становища по въпроси като например имало спирачния път. По думите му, картината вече се изяснява. Отделни екипи разговорят с пострадалите в „Пирогов“, само двама в момента са в адекватно състояние, другите са още в шок. Има и очевидци на местопроизшествието, които се гледат.

Предстои автотехническа и съдебно-медицинска експертиза.

Няма данни да е карано допълнително гориво, каквито информации се появиха по-рано.

Сарафов посочи, че автобусът е сравнително нов – на около 3 години.

Ключовият момент е получаването по най-бърз начин на биологичен материал от техните близки и роднини, за да идентифицираме всички жертви. Мисля, че вече започва в РСМ този процес. Случаят и при тях е с изключителен приоритет, добави Сарафов.
 

автобус Струма инцидент прокурори
Георги Димитров

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар