Сатурн в Риби какво да очакваме?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Едно от най-значимите астрологични събития за 2023 година вече е факт – планетата Сатурн премина в знака на Риби. Какво означава това на колективно ниво?

Сатурн в Риби – какво да очакваме?
 © iStock

Когато става въпрос за астрологични архетипи, Сатурн е известен като планетата на времето, отговорността, структурата, ограниченията и кармата. Сатурн плаши много хора, защото неговите „изпити“ могат да бъдат наистина трудни – но само за тези, които не са полагали достатъчно усилия. Защото Сатурн може и да възнаграждава, но ако човек наистина го е заслужил.Сатурн прави обиколка на всички 12 зодиакални знака за около 30 години, като във всеки от тях прекарва по около 2,5-3 години. Неговото моментно движение оказва не само лично, но и колективно влияние.


На 07.03.2023 Сатурн смени знака и премина от Водолей в Риби, което е сред най-значимите астрологични събития през настоящата година.

Сатурн ще остане в знака Риби до 14 февруари 2026 година. Единствено в периода между 24.05.2025 и 01.09.2025 година той ще бъде в знака на Овен, но след това ще се върне отново в Риби до окончателното напускане през 2026 година.

Какво може да очакваме от Сатурн в Риби?

Риби е последният знак на зодиака, така че движението на Сатурн тук показва край или точка на завършване на по-голям цикъл. В известен смисъл Сатурн в Риби може да се сравни като колективно Сатурново завръщане, в което всички хора обработваме и се движим през кармичните уроци и дарби на Сатурн, докато той обикалял предишните 11 знака.

Завръщането на Сатурн

 

Добави описание

 

Риби е воден знак, който известен със своите абстрактни идеи, креативност, състрадание и пускане по течението. Рибите имат промелива стихия, което ги прави адаптивни, свободно течащи и отворени към енергиите на света около тях.

От друга страна Сатурн има много земна енергия. Той управлява материалния, физически свят. Негови са законите, границите, отговорностите и ограниченията. Енергията на Сатурн понякога може да се почувства като сигнал за събуждане, което ни връща обратно към реалността и ни кара да се изправим пред последствията от нашите действия и действията на колектива.

Присъствието на Сатурн в Риби може да се почувства малко тежко поради тези негови характеристики. Тази обикновено водниста, интуитивна и чувствителна енергия на Риби ще бъде принудена да стане малко по-твърда, по-заземена и малко по-сдържана. Ако Риби са гладко течаща вода, присъствието на Сатурн там ще изгради язовири. Тези язовири могат да насочат водата в продуктивна и по-полезна посока, но също така може да се усеща по-задушаващо или контролиращо.

Годишен хороскоп 2023 за всички зодии

 

Добави описание

 

Баланс между Сатурн и Риби

От друга страна всичко рибешко, което обикновено присъства само във въображението, има шанс да се материализира във физическия свят. Разбира се, всичко зависи от самия човек и неговите усилия това да се случи.

Ако работите в творческа, изобретателска или духовна област, присъствието на Сатурн може да ви помогне да вземете всичките си идеи и да им дадете корени, за да можете да изградите нещо с тях. Сатурн има много заземена, практична енергия, така че съчетайте това с креативността от Риби и постигнете идеалния баланс.

Знакът Риби също е свързан с религията и духовността, така че със Сатурн тук може да възникнат много въпроси около религията и духовността и как те се свързват със законите и правилата, които управляват обществото. Духовната и уелнес индустрия също могат да бъдат засегнати. Вие дори може да откриете, че вашите собствени нагласи и вярвания се променят.

 

Добави описание

 

Като последен знак на зодиака в Риби има по малко от всичките 12 зодиакални знака. Тези малки семена от енергия вероятно ще бъдат усетени по различно време през следващите години. С присъствието на Сатурн най-важно е поемането на отговорност.

Как можете да поемете отговорност за живота, който избирате, за действията си, за думите си? Сатурн иска да се засилим и да поемем отговорност за живота си и да действаме в съответствие с нашата истинска, автентична същност. Сатурн може да наложи граници и ограничения, карайки ни да се чувстваме блокирани или задушени, но това е само за да можем да отделим време, за да разберем какво наистина искаме и какво наистина сме готови да отстояваме.

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар