Сачева: Не подадохме оставка, защото ГЕРБ никога не бяга от отговорност. И тепърва ще правим още много за България!

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Социалният министър Деница Сачева не изневери на практиката си да лансира опорката на властта: „Не подадохме оставка, защото не бягаме от отговорност“. Пред БТВ тя повтори и другата мантра, че проектобюджет не е предизборен, а следизборен.

Ще действаме така, както трябва да се действа. Не се предвижда да има по-строги мерки, които са въведени. Има и регионален подход, където има по-голям процент заразени хора.

Има много тези дали трябва да се затварят училищата. Има помощ, която да се дава на родителите, когато трябва да са карантинирани. До момента над 100 са подадените молби. Ще видим какви са им нуждите. Има средства за нея-над 7 млн. са за тази година. Карантинираните деца не са толкова много. Мислим да вдигнем подоходния критерий, така, че повече хора да се възползват от тази помощ.

Този бюджет е следизборен. Ние изпълняваме това, което сме обещали. Ние не подадохме оставка, защото не бягаме от отговорност. Сега се доказва, че има нужда от по-отговорно поведение.

В момента обсъждаме мярка от 40 млн. лева за засегнати бизнеси от коронавируса. Това са заведения, спортни зали, фитнеси, училища. Ще финансираме около 80 процента от минималната работна заплата.

Този бюджет е за хората, социален е. Имат нужда хората да се подкрепят в криза. 600 млн. лева ще стигнат до бизнеса през различни оперативни програми. 300 млн за са мярката 60 на 40. Другите мерки са за подкрепа ликвидността на компаниите.

Ние сме изключително отговорни. Следващото правителство може да подкрепи други мерки или да изпълнява тези. 120 лева ваучери за пенсионерите през април. От 1 юли ще се индексират пенсиите. Има ли друг освен нас, която да предлага мерки и решения. Тези, които искат да ни заменят, показват управленска несъстоятелност.

Бюджетът е щедър и с най-нисък дефицит. Много хора очакваха, че безработицата ще е двуцифрено число. А тя е 7 процента. Ние не предричаме апокалипсис.

Идеална пенсионна система е трудно да се направи. 1440 лева ще е максималната пенсия. Биха останали различни категории пенсионери, които ще останат без увеличение на пенсиите.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар