САЩ вече не могат да бъдат пример за демокрация и честни избори

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ вече не могат да бъдат пример за демокрация и честни избори.

В Уисконсин са гласували повече хора отколкото ибиратели има. В Невада са гласували над 10 000 души, които вече не живеят там. Мъртъвци гласуват в Детройт.

Мъже с автомати пазят секции в Аризона. Изхвърлени бюлетини в Пенсилвания. Двамата кандидати насъскват адвокатите си и подготвят оспорване на изборния резултат при евентуална загуба. Всичко това се случва след грозни предизборни сблъсъци в дебатите, изобилстващи от лични нападки на много ниско ниво.

Който и да спечели се очакват бунтове и размирици. Ако това се беше случило в някоя африканска или латиноамериканска държава, Сенатът, Конгресът, президентът, Държавният департамент и една дузина НПО-та за честни избори щяха да са вдигнали на крака Съвета за сигурност на ООН.

Всички световни медии щяха да бълват видеа, разкази на очевидци и коментари на наблюдатели, а трескави кореспонденти щяха да се задъхват от възмущение. Изобщо щеше да цари една международна възбуда, в която щяха да се чуят и гласове за въоръжена намеса за защита на демокрацията.

Ех, Америка, Америка, а ние толкова разчитахме да оправите и нашата демокрация, пък тя каква стана…

„Оказва се, че на изборите само в Детройт – най-населения град в щата, са гласували 2503 мъртъвци, като рекордьорът е почти на 200 години – роден е през 1823 г., съобщава Фокснюз. 4788 са гласували на две места. Подадени са 32 519 повече бюлетини, отколкото са избирателите.“

Антония Първанова

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар