САЩ готови за диалог с Русия, но не и без условия

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ са готови да започнат дипломатически диалог с Русия от началото на януари, но не и без условия, заяви днес високопоставен служител на Белия дом, като това беше първата американска реакция на годишната пресконференция на руския президент Владимир Путин, предаде Франс прес.

Правителството на САЩ е готово да преговаря както двустранно, така и многостранно, като използва „множество канали“, каза този източник, като добави обаче, че нито датата, нито мястото на първата среща са били определени.

„Има някои въпроси, повдигнати от Русия, които смятаме, че можем да обсъдим, и други, които (руснаците) знаят, че никога няма да приемем“, каза той.

„Всеки диалог трябва да се основава на принципа на реципрочност, с други думи нашите опасения също трябва да бъдат поставени на масата“, добави висшият служител.

„Продължаваме да следим отблизо тревожното придвижване на руските войски и разполагането им на границата с Украйна“, каза същият източник.

Той увери, че САЩ и техните съюзници се готвят да приемат „мащабни санкции“ при евентуално нахлуване на Русия в Украйна.

„Надявам се, че първата положителна реакция (от страна на САЩ), с обявяването на началото на преговорите (в Женева) през януари, ще ни позволи да продължим напред“, каза по-рано Владимир Путин по време на традиционната си годишна пресконференция.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар