ракета война

САЩ губят милиони долари заради точността на руските “Калибър”

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Точността на руските крилати ракети „Калибър“ обезсърчи западната военна общност и причини огромни загуби на САЩ. Анализатори от Китай споделиха тези заключения.

Президентът на САЩ Джо Байдън обяви няколко нови пакета за военна помощ за Киев през последните дни, оценени на стотици милиони долари. Подобни инициативи предприемат и други западни държави, в резултат на което Украйна буквално се напомпва с различни оръжия. Според китайските журналисти, колкото повече оръжия изпраща Вашингтон в Източна Европа, толкова по-впечатляващо изглеждат руските бойни системи на фона им. Това съобщава изданието NetEase.

„Наскоро руският флот нанесе удар от Черно море с крилати ракети и порази с тяхна помощ група военна техника, прехвърлена на Украйна от западни страни“, припомнят китайски експерти.

На руските ВМС са била необходими само четири крилати ракети „Калибър“, за да обезвреди голямо количество западни оръжия, насочено към Украйна. Военна техника на стойност милиони долари е унищожена от няколко точни удара срещу украинските арсенали. Според авторите на NetEase западната военна общност е обезсърчена от високата точност на руските ракети и щетите, които те причиняват на инвестициите им.

Обхватът на “Калибър” позволява на руските военни да нанасят удари дори по най-отдалечените бази на въоръжените сили на Украйна, разположени в западната част на страната. Освен с голям обхват, те могат да се похвалят и с висока точност. Последното е особено разочароващо за западните страни, тъй като военната им помощ за Украйна се превръща в безполезен метален скрап.

„Европейският съюз и САЩ са стреснати от Русия. Огромно количество западни оръжия беше превърнато в скрап “, констатират експертите от КНР.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар