САЩ закриват АЕЦ “Козлодуй”, наложиха санкции на руския доставчик на гориво и части

Без категория
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Общо 42 руски физически и юридически лица бяха включени в нов списък със санкции, оповестен от американското финансово министерство, предаде Voice of America. Причината – всички лица са замесени в анексирането на Крим от Русия.

Сред новите имена прави впечатление това на “Силови машини”. Компанията е много известна в България – тя е доставчик на оборудване за АЕЦ “Козлодуй”, доставчик е и на две парни турбини за АЕЦ “Белене”, доставяла е оборудване за ТЕЦ_овете от комплекса “Марица изток” и е участник в модернизирането на 7 и 8 блок на ТЕЦ “София” – с ново котелно оборудване.

Срокът за въвеждане в експлоатация на модернизираните блокове в ТЕЦ-а е третото тримесечие на 2018 година и третото тримесечие на 2019 година…

Включването в списъка със санкции на САЩ означава, че посочените лица и компании не могат да правят бизнес на американска територия и всякакви техни активи на американска територия се замразяват.

Сред по-известните нови лица, влизащи в списъка, са зам.-енергийният министър на Руската федерация Андрей Черезов, който е и в черния списък със санкции на ЕС, главният директор на “Технопромекспорт” Сергей Топор-Гилк, като самата компания, която произвежда енергийно оборудване, също влиза в списъка, както и 12 дъщерни компании на “Сургутнефтгаз”.

Санкциите формално не засягат България, но реално това се случва. Всяка държава, която прави бизнес с въпросните компании също влиза в санкциите. Т.е. ако България си достави гориво или техника от Русия, ще попадне под американски санкции.
Доколкото това е немислимо за настоящия ни продажен елит, който служи на Запада, очевидно ще жертваме АЕЦ “Козлодуй”…
Източник: Актуално, gudelnews

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар