САЩ започват антимонополно дело срещу „Гугъл“

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на правосъдието на САЩ е завело дело срещу „Гугъл“ (Google) по обвинения, че компанията е злоупотребявала с доминиращата си позиция на пазара на дигитална реклама, сочат съдебни документи, цитирани от Ройтерс.

„Гугъл“ е използвала антиконкурентни, ограничителни по характер и незаконни мерки, за да елиминира или силно да намали всякакви заплахи за доминиращата й позиция при технологиите за дигитална реклама“, посочва правителството в исковата молба.Това е второто федерално антитръстово дело, заведено срещу „Гугъл“, в което се отправят обвинения в нарушаване на антимонополните закони при начина, по който компанията придобива или запазва доминираща позиция. Делото, започнато от министерството на правосъдието срещу онлайн гиганта през 2020 г., е концентрирано върху монополната му позиция при интернет търсачките и по график трябва да влезе в съдебна зала през септември.


Осем американски щата са се присъединили към делото, заведено днес, включително Калифорния, където е централата на „Гугъл“.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар