САЩ извадиха България и още 90 държави от забранителния списък за пътуване – Туризъм

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американските Центрове за контрол и превенция на заболяванията обявиха, че са отменили препоръките си във връзка с КОВИД-19 да не се пътува до около 90 международни дестинации, сред които е и България, предаде Ройтерс.

Миналата седмица федералната здравна агенция каза, че преразглежда препоръките си за пътуване и т. нар. четвърто ниво за опасност от ковид ще се запази само в случаи на „специални обстоятелства, като бързо увеличаване на случаите или изключително голям брой случаи“.Сред държавите и регионите, които вече са на трето, „високо“ ниво на опасност (на неваксинираните срещу ковид американци все така се препоръчва да не пътуват до тях), са Великобритания, Франция, Израел, Турция, Австралия, Гърция, Хонконг, Италия, Япония, Южна Корея, Испания и Русия. Други такива страни са Швейцария, Австрия, Белгия, България, Република Южна Африка, Чили, Чехия, Йордания, Ливан, Нова Зеландия, Норвегия, Португалия, Полша, Сомалия, Уругвай и Виетнам.


Понастоящем ЦКПЗ не са включили нито една държава в четвърто ниво, преименувано на „Специални обстоятелства/Не пътувайте“.

Миналата седмица Държавният департамент също заяви, че рязко ограничава препоръките да не се пътува за международни дестинации, предаде БТА.

Източник: inews.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар