САЩ изрази задоволство от коригираната позиция на Радев за Крим

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавният департамент изрази задоволство от коригираната позиция на президента Румен Радев за Крим, след като по време на президентския дебат преди няколко дни той го обяви за руска територия.

Приветстваме уточняващото изявление на президента Радев днес, в което той потвърждава подкрепата на България за териториалната цялост и суверенитет на Украйна. И ясно посочва, че Крим принадлежи на Украйна, заяви на редовен брифинг говорителят на Държавния департамент на САЩ Нед Прайс.

„САЩ, Г-7, Европейският съюз, НАТО – ясно и единно заемаме позиция, че въпреки опитa за анексия от страна на Русия и продължаващата окупация, Крим е Украйна. Всички ние, включително България, декларирахме, че на среща през август, че Крим е интегрална част от Украйна и не признаваме и няма да признаем руските усилия да легитимизира окупацията на полуострова“, заяви Прайс.

САЩ са дълбоко загрижени от изявленията на президента, че Крим е руски, беше първата реакция на американското посолство у нас по-рано днес. Реагира и Брюксел, както и самата Украйна, а преди вота самият Румен Радев посочи, че няма драма, защото Крим е украински, но в момента е под контрола на Русия.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар