САЩ изхарчили милиони за търсене на извънземни и портали към друго измерение

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Програма за разширена идентификация на аерокосмическите заплахи (AATIP) на американското правителство се провежда от 2007 до 2012 г. За този период тя успява да похарчи милиони долари от бюджета без да произведе конкретен резултат, пише Vice.

Според разсекретените документи AATIP е използвала парите, за да изследва странни и експериментални технологии като невидимост, антигравитационни устройства, отварянето и ползването на проходими червееви дупки.Някои от по-странните проекти на AATIP са “отваряне на портал в друго измерение”, “манипулиране на тъмна енергия” и “комуникации с високочестотни гравитационни вълни”. Сравнително реалистична обаче е идеята да се изследва възможността за изграждането на тунел през Луната с ядрени експлозиви. Тунелите обаче няма да са с цел приютяването на човешка база.


В доклад за “задвижване с отрицателна маса” авторите предлагат план за търсене на изключително леки метали в центъра на Луната, които може да са “100 000 пъти по-леки от стоманата, но да притежават същата здравина”. Според учените такива материали съществуват и условно се наричат “метален водород”. От AATIP са проучвали изграждането на тунел до ядрото на Луната за добива на тези елементи.

Документите, които включват близо 1600 страници с доклади, предложения, договори и бележки от срещи, разкриват някои от по-странните приоритети на AATIP – секретна програма на Пентагона, която приключва преди точно 10 години.

Освен да изследва технологии, познати от холивудските научно-фантастични филми, AATIP е похарчила значими суми за търсенето на извънземни. Проектът провежда интервюта с “отвлечени от извънземни” и успява да се сдобие с голяма видеоколекция с клипове на НЛО.

Не всички виждат в проекта на Пентагона опит за изучаване на футуристични технологии и търсенето на някои от най-важните отговори за човечеството.

Основен контрактор към проекта на американските военни е частната компания Bigelow Aerospace Advanced Space Studies (BAASS).

Тя е управлявана от Робърт Бигелоу, личен приятел на покойния сенатор Хари Рийд, който е отговорен за създаването на AATIP. Само за първата година от съществуването на проекта на BAASS е възложен договор за 10 милиона долара.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар