Байдън призова света да поднови битката срещу коронавируса: Тази пандемия не е свършила

САЩ иска Русия завинаги да бъде лишена от участието си в световната икономика

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Администрацията във Вашингтон смята, че Русия трябва да бъде лишена завинаги от предимствата на участието в световната икономика, няма да има бърза отмяна на наложените на Русия експортни ограничения.

Министърът на търговията на САЩ Джина Реймондо заяви това днес, говорейки пред Световния икономически форум в Давос.

„Ще кажа следното и знам, че президентът [на САЩ Джо] Байдън е напълно решен на това. В дългосрочен план Русия трябва да плати сериозна цена“, смята тя. Раймондо отговори утвърдително на въпроса дали смята, че е необходимо Русия да плати някакъв вид „обезщетение“ във връзка с войната, която води в Украйна. „Да, но дори и отвъд това <…> те трябва да бъдат лишени за дълго време от ползите на световната икономика, на световния икономически ред. Тези ограничения за износ няма да отпаднат скоро“, добави министърът.

Раймондо смята, че е твърде рано да се обсъжда каквато и да е възможност за нормализиране на отношенията между Москва и Вашингтон.

„Не можем дори да започнем да обсъждаме това точно сега“, отговори тя на въпрос за възможността за нормализиране на отношенията между страните. „Рано е дори да се мисли за това“, добави министърът.

Източник: dnes.bg

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар