САЩ и България ще развиват индустриалното сътрудничество помежду си в сферата на отбраната

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министърът на отбраната Тодор Тагарев се срещна днес с представители на американски компании от секторите на информационните и комуникационни технологии, киберсигурността, отбраната и сигурността, съобщиха от Министерството на отбраната.

Срещата е в рамките на двудневното посещение в България на делегация от 15 водещи американски компании, организирано от Американo-централноевропейската бизнес асоциация (ACEBA) и Министерството на търговията на САЩ.Министър Тодор Тагарев запозна представителите на американския бизнес с основните проекти за модернизация на българските Въоръжени сили.


По време на разговорите бяха споделени вижданията за развитие на индустриалното сътрудничество между България и САЩ в сферата на отбраната.

В срещата участваха посланикът на САЩ у нас Кенет Мертен, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, заместник-министърът на отбраната Станимир Георгиев и изпълнителният директор на “ТЕРЕМ – Холдинг” – ЕАД Калин Димитров.

Вчера президентът Румен Радев се срещна с представителите на американските компании, а днес среща с тях имаше и премиерът Николай Денков.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар