САЩ и Великобритания въвличат прокуратурата на България в скандал срещу Русия

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Дали е повече обидно, печално или вбесяващо, че към днешна дата, страната ни с велика история и принос в развитието на европейската цивилизация, днес е играчка, в ръцете на западни бездарни сценаристи, но това е факт. Въпросът е, как ние, българите, българския народ, гледаме на това, и способни ли сме, въпреки всичко, да отстоим достойното име на България.

Да си възвърнем уважението на международната арена и в собствените си очи, независимостта и суверенита. Безусловно, трябва да вярваме, че способни на това и да не се отказваме никога.

На официалният сайт на Прокуратурата на Република България се появи съобщение със следния текст:

Във връзка с воденото разследване под надзора на СГП, касаещо опита за  умишлено отравяне на лицата Емилиян Христов Гебрев, Христо Емилиянов Гебрев и В. Т., са повдигнати обвинения срещу три лица руски граждани за опит за предумишлено убийство. Същите са обвинени за това, че в периода от 28.04.2015 г. до 04.05.2015 г. в гр. София, като съизвършители са направили опит умишлено да умъртвят пострадалите лица по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, като деянието е извършено чрез интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен характер / ФОС /.  

      В тази връзка СГП е издала Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвиняемите лица, както и молби за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция. Лицата са обявени в Шенгенската информационна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с червена бюлетина.

 

Какво значи това съобщение?

Първо, че САЩ, Великобритания и други заинтересувани страни и определени структури имат възможност да оказват натиск върху институциите в страната ни.

Второ, че сега някой е заинтересован да вдигне стара, шита с бели конци, нелепа история, с цел да покаже България като страна, която е срещу Русия. Което неминуемо ще се отрази на двустранните ни отношения, които и без това са достатъчно уязвими по смисъла на членствата на страната ни в организации като НАТО и ЕС, които предполагат обща дисциплина.

Трето, че с използването на страната ни, се цели нова започването на нова информационна анти-руска кампания.

Четвърто- предвид инициативата да се създаде «координационен» център на НАТО във Варна, която беше представена като наше желание ( а в действителност не е така), започна подготовката на общобългарска, всенародна протестна акция, която се планира пред посолството на САЩ в София ( през февруари) с продължение след това и във Варна.

Целта на акцията е да покаже на НАТО и САЩ, че българите са категорично против и няма да допуснат подобен център в морската ни столица- защото в случай на военни действия, тази база ще се се използва срещу Русия, за координиране на военни действия. От другата ни страна е Крим, и онези които искат да правят такъв център във Варна, прекрасно знаят това.

Явно до структурите на ЦРУ у нас, а такива има и това е без преувеличение, тази информация е стигнала, и явно са решили да направят изпреварващ ход, като започнат анти-руска кампания чрез използването на официални български институции.

А сега си представете, каква реакция и отзвук ще има новината в Русия- «българите са предатели», «България обвинява и преследва руски граждани, готова е да ги екстрадира»…и това след скандалите с «Русофили» и други западни напъни да бъдем представени като про-западна държава.

На фона на крехния ни шанс за «Турски поток» ( и нека не забравяме, че ни отнеха «Южен поток», именно за да замразят отношенията- икономически, енергийни, търговски с Русия).

Прилагаме интервю разговор, което редакцията ни подготви преди година с племеницата на Сергей Скрипал, Виктория миналата година. Във втората част на интервюто, тогава тя коментира именно историята с «отравянето» на Гебрев и какво стои зад тази история.

Важно е да се знае, че вече се появиха и съобщения, че ФБР ще се заеме с разследването у нас. А за инфокампанията ще отговарят Bellingcat- и можем да си представим какви небивалици ще завалят из медиите. При това не само в родните.

Така че, българи, нека помислим какво ще правим. Ще стоим като зрители в собствената си страна, или ще излезем да защитим честта си.

За да не смятаме, че всичко е изгубено, и за да не им е спокойно на ЦРУ, НАТО и компания, все пак ще потвърдим опасенията им. Така или иначе се работи по организацията на акция-протест в София и Варна. В София, акцията ще е пред посолството на САЩ, но тъй като трябва да се подготвим, за да не сме 1000 човека във Фейсбук, а в действителност да излязат 20, акцията ще е през февруари. Бъдете готови да се включите. Повече информация за деня, времето и организацията ще има по-късно във Фейсбук. И този път, всички са поканени. Отстъствия не се допускат. Трябва да излезем като един — знамена да вдигнем, химна да прозвучи, и с ясни послания «САЩ не са добре дошли, САЩ са убийци и лъжци, не на НАТО. Никога военна база или координационен център у нас.». Можем да го направим. Длъжни сме. Не само да се възмущаваме в  социалните мрежи и да псуваме. А да излезем и покажем, че у нас има народ, и той не позволява да се подиграват с името и достойнството на България.

 

Ася Иванова-Зуан

Българска редакция News Front.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар