Израел към Зеленски: Моментът не е подходящ да идвате!

САЩ към Украйна: Спрете военните действия. Връчиха искането за преговори на Ермак, а не на Зеленски

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Джейк Съливан, съветник по националната сигурност на американския президент Джо Байдън, предаде искането на Вашингтон да започнат преговори за замразяване на военните действия в Украйна. Той обаче се обърна не към украинския президент Володимир Зеленски, а към ръководителя на канцеларията на президента Андрий Ермак. За това пише каналът „Резидент“ в социалната мрежа Телеграм, като се позовава на официалната канцелария на офиса на президента на Украйна, съобщава „Правда“.

Андрий Ермак, ръководител на канцеларията на Володимир Зеленски

Съобщава се, че Зеленски е бил изключен от преговорите със САЩ, тъй като отказва да обсъжда с Руската федерация форматите за бъдещите мирни преговори. Президентът на Украйна иска да продължи с военните действия.

„Изявленията на Зеленски, че Съединените щати и Европейския съюз не го призовават да започне мирни преговори с Русия, не са верни. Просто президентът иска да накара партньорите си да изпълнят обещанията си, докато в същото време Украйна продължава да воюва“, пише порталът, позовавайки се на вътрешни хора от канцеларията на президента на Украйна.

Андрий Ермак и Володимир Зеленски„Украйна няма да обсъжда възможността за прекратяване на войната при условие, че се откаже от териториите, завзети от Русия“, заяви президентът на страната Володимир Зеленски. „За да седнем сега с Русия, да разговаряме и да ѝ върнем нещо? Няма да има такова нещо“, подчерта той, цитиран от Интерфакс Украйна.

Зеленски също така отрича, че прозападните парти в Украйна се опитват да го склонят към диалог с руския президент Владимир Путин, пише Moscow Times. „Всички знаят моето отношение, което съвпада с отношението на украинското общество. Днес никой не оказва натиск върху мен. Всичко това беше в началото на войната и преди войната. За днес никой не оказва натиск от страна на лидерите на Европейския съюз, на Съединените щати“, отбеляза той.

Володимир Зеленски, президент на Украйна


Дискусиите за замразяване на конфликта са започнали на фона на опасенията на американски и европейски официални лица, че войната е „стигнала до задънена улица“ и че Западът няма да може да поддържа помощта за Украйна на адекватно ниво заради започналата война между Израел и Хамас.

Зеленски нарече мнението за „патова ситуация“ във войната погрешно. Според него настъплението на Украйна е бавно, защото „Русия контролира небето“ и е необходимо само да се изчака допълнително оборудване за противовъздушна отбрана, както и изтребители F-16. Президентът припомни, че миналата година фронтът също е бил статичен, но тогава украинските военни са успели да направят пробив в Харковска област. Въпреки това източници на NBC твърдят, че ако ситуацията не се промени до края на годината, ще започнат „по-спешни дискусии за мирни преговори“.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар