САЩ: Междузвезден обект се е разбил на Земята

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Правителството на САЩ потвърди хипотезата на двама астрофизици от Харвард, че междузвезден обект се е разбил в Тихия океан.

Учен: Космическият обект Оумуамуа може да е сонда на извънземна цивилизация

Огнено кълбо, видяно край бреговете на Папуа Нова Гвинея през 2014 г., всъщност е първият междузвезден метеор, за който е известно, че е паднал на Земята. Докладът за това първоначално е класифициран.Хипотезата е изказана гласно най-напред от теоретичния астрофизик от Харвард Амир Сирадж и неговия ментор Ави Льоб през 2019 г. Оттогава учените се борят с бюрокрацията, за да получат повече информация, която да отхвърли или потвърди предположението им.


Голяма част от данните за малкия метеор, за който се смята, че се е разбил в южната част на Тихия океан е секретна.

Причината е, че измерванията на метеора са направени с уреди на Пентагона, предназначени за следене на вражески ядрени ракети и навлизащи в атмосферата бойни глави.

След дълги години на упорита работа и борба, хипотезата на учените достига до заместник-командирът на космическото командване на САЩ Джон Шоу. Именно от него идва потвърждението.

Доказателствата за това са свързани най-вече със скоростта на обекта.

Планетите в слънчевата система обикалят Слънцето със скорост от 47,8 километра в секунда за Меркурий до 4,7 километра в секунда за Плутон. Обектът, видян над Папуа Нова Гвинея през 2014 г. се е движел с над 60 километра в секунда.

Това едва ли е първата скала от различна звездна система, която е стигнала до тук и е паднала на Земята. С появата на по-прецизни уреди само за няколко години учените видяха и два междузвездни обекта, които преминаха през слънчевата система.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар