Байдън почете арменския геноцид, Турция реагира остро на думите му

САЩ мобилизират страните от НАТО за масирани доставки на тежко въоръжение на Киевския режим

България, Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен и министърът на отбраната Лойд Остин вчера, 24 април на среща с украинския президент Владимир Зеленски в Киев заявиха, че САЩ ще върнат посолството си в украинската столица отново след седмица.Посолството на САЩ ще се ръководи от новия посланик Бриджит Бринк.

Но основното нещо, за което пристигнаха високопоставените гости от САЩ, беше обсъждането на обема и темпа на доставките на оръжие за Украйна.

Гостите информираха Зелени за нов пакет военна помощ на САЩ на стойност 713 милиона долара.
Лойд Остин каза още, че веднага след Киев ще замине за Германия, където в американската военна база Рамщайн ще се проведе среща на НАТО за нови оръжейни доставки за Киев.
Всички тези новини изглежда дадоха на Зеленски увереност да говори все по-малко за дипломатическо решение на конфликта.

Посетителите постигнаха целите си: те подтикнаха Украйна да заеме агресивна позиция, и да говори по-малко за мирните преговори, а повече за победите на украинските оръжия. В името на това, както обясниха презокеанските гости дошли да окажат помощ с оръжия, или разбирай да инвестират във войната срещу мирното население на Донбас, САЩ поеха ролята на организатор на международната коалиция за оказване на военна «помощ» на Украйна.

 

Тук е момента да напомним, че по случайно стечение на обстоятелствата тази сряда за Киев по същата тема, а именно оръжия и военна помощ се стяга и българска делегация...много трябва да внимаваме с какви решения ще се върнат българските делегати.

На 21 април, изданието Bloomberg пусна материал, в който се говори, че България, която е страна член на НАТО засега ( и това е ключова фраза) остава една от държавите членки заедно с Унгария, която не предоставя военна помощ на Украйна. Но в подтекстта на материала, се чувства по-скоро упрек, критика и подтик това да се поправи по начин, по който биха били доволни западните «партньори». И не минава много време и Кирил Петков заявява, че в сряда 27 април, българска делегация се готви символично да замине в Украйна, където да се разглежда и обсъжда именно този въпрос.

Аз лично бих се радвал да дадем военна помощ за Украйна, но като премиер моята първа задача е да направим тази коалиция да излезе с една обща позиция», уточнява Кирил Петков навръх един от най-големите светли християнски празници — Възкресение Христово от Царево.

Той лично би се радвал, казва Кирил Петков- да напомним, че военна «помощ» включва предаването на оръжия ( с които се стреля и убива)за което натсикат страната ни от доста време, но благодарение на мощния народен отпор, протестите за неутралитет и в подкрепа на руската СВО, досега не успява да мине номера. Самата фраза  смущава доста в случая»аз лично бих се радвал…» голяма радост, нали? От името на България да се пратят оръжия с които да се стреля по мирното население на Донбас, което се обстрелва 8 години и е подложено на геноцид. Това ли ще радва Кирил Петков- да направи страната ни съучаствник на Киевския режим във военните му престъпления?

 

„За Киев очакваме да тръгнем в сряда, като там пътуванията са малко по-специални, защото е война. Ще ходим до Полша и оттам не бих казал точно маршрута, но има специална подготовка да пътуваме през нощта и да стигнем до столицата», обясни той, цитиран от Би Ти Ви.

И нека видим как Кирил Петков меко нивелира темата за помощта. Значи, първо ще дадем каквото сме обещали- там каски, жилетки, малка или голяма- това е помощ- такъв психологически трик да се внуши на аудиторията, че говорим за акт на хуманност, че помагаме, че става въпрос за безобидни неща и никой не говори за оръжия. Отделно фразата за символиката- там вече имаме поклон пред западните господари на Кирил Петков, защото той определено има такива, и в никакъв случай не работи за българския национален интерес и сигурност.

«Първо, ще си предадем каските и жилетките, които сме обещали от Министерския съвет. Малка или голяма – това е помощ. Второ, коалицията трябва заедно да покаже подкрепа за Украйна. Бидейки там, това е символика. Неслучайно и другите лидери отидоха там, защото едно е да се говори по «Фейсбук», а друго да се мине през военната територия, да се стигне до Киев и да се покаже на украинското правителство, че сме с тях.

Трето, ще продължим да обсъждаме и въпроса как е възможно нашият кораб от Черноморск да се върне обратно», каза още Петков и допълнни, че не на последно място целта е да се излезе с едно общо съобщение на коалицията.

Въпроса е Кирил Петков да не ни забърка в голяма беля по инструкции на западните си господари, които в сряда го пращат да даде българско да на Киевския режим за българско оръжие. И не дай Боже ни сложат пред свършен факт, страхувайки се да не излезем на протести…

Вие, ти, всеки от нас- представяме ли си да допуснем възможността да станем съучастници на Киевския режим и да се съгласим с българско оръжие да се убиват децата на Донбас?

Нека много добре помислим и бъдем нащрек…такива като Кирил Петков идват и си отиват, а Родината ни е една и определено не сме я намерили на пътя…

 

A.Z

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар