Нетаняху си замълча за удара над болницата. Байдън го увери: САЩ не смятат, че е Израел

САЩ натискат Израел да ускори кървавата си операция в Газа, „дори с цената на много повече жертви“

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Целта на Белият дом е геноцидът да бъде забравен, за да не навреди на президентската кампания на Байдън

При закрити врата САЩ са настояли пред израелското правителство да ускори операцията в ивицата Газа, тъй като забавянето ѝ може да нанесе непоправими щети върху имиджа на Джо Байдън преди президентските избори, се казва в изявление на пресслужбата на руската Служба за външно разузнаване.

Според Службата, администрацията на САЩ, призовавайки за хуманитарни паузи и ограничаване на зоните на артилерийски и ракетен обстрел под предлог, че е загрижена за смъртта на десет хиляди палестинци, всъщност използва любимия си метод – „фарисейщината“.

„Истината е, че зад затворени врати американците водят с израелското ръководство съвсем различни разговори. Те насърчават израелците да ускорят операцията, за да не се проточи, тъй като с приближаването на изборите в САЩ това би се отразило негативно на предизборната кампания на Джо Байдън“, разкрива Службата за външно разузнаване на Русия.

Както отбелязват руските разузнавачи, пълното унищожаване на Хамас в ускорена шокова операция може да доведе до стотици хиляди цивилни жертви, но САЩ смятат това за напълно приемливо, тъй като основната им задача е да приключат военните действия възможно най-бързо, за да има време споменът за този геноцид да избледнее в общественото съзнание в САЩ.

„За да прокара лицемерната си позиция, екипът на Байдън е привлякъл подкрепата на лидерите на Англия и Германия. С общи усилия те възнамеряват да попречат на международните инициативи, които предвиждат прекратяване на огъня в Газа“, изтъкнаха от руското външно министерство, коментирайки данните на своето разузнаване.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар