САЩ отпуска мерките, Huawei може да получи достъп до чипове за своите смартфони

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

САЩ изглежда прави крачка назад и е разрешила компании да възобновят търговските си отношения с Huawei и да снабдяват китайския производител с чипове, стига те да не бъдат използвани за неговия 5G бизнес, съобщава Financial Times. Това е добър сигнал, че проблемите пред смартфон бизнеса на Huawei могат да бъдат решени. 

Според анализаторите този ход означава, че САЩ смекчава сериозно мерките срещу Huawei и въпреки че бизнесът с телеком оборудване ще продължи да бъде засегнат, не по-малко важният бизнес със смартфони ще получи шанс да продължи да се развива.

Информацията идва от различни източници, като Financial Times цитират високопоставени служители в две азиатски компании за чипове, които са оптимисти, че ще получат лиценз и ще могат да продължат бизнеса си с Huawei. “Получихме индикации, че чипове за мобилни устройства няма да бъдат проблем”, е споделил единият от тях. 

Решението мерките да не важат, когато не става дума за чипове за 5G бизнеса на Huawei, е ясен знак, че САЩ възнамерява да позволи на Huawei да остане в смартфон бизнеса, твърди Едисън Лий, анализатор в Jefferies. Според него е възможно още до края на годината Qualcomm и MediaTek да получат лицензи, с които да възобновят търговските си отношения с Huawei. 

Въпреки това експерти предупреждават да не се възлагат твърде големи надежди на нормализиране на ситуацията, припомняйки колко непредвидими са решенията на администрацията на Тръмп.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар