Ръководството на Пентагона: Армията на САЩ трябва да е готова за конфронтация с Китай

САЩ планират да разработят изкуствен интелект, за да противодействат на Китай

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Министерството на отбраната на САЩ обмисля да се сдобие през следващите две години с широка мрежа от технологии на основата на изкуствения интелект, дронове и автономни системи, за да противодейства на заплахи от страна на Китай, пише днес в. “Уолстрийт джърнъл”, цитиран от Ройтерс и БТА.

Според американския всекидневник Пентагонът по-конкретно планира да използва изкуствен интелект за автономни системи, за да открива и неутрализира вражески цели. Възможно е бъдещата мрежа да включва самоуправляващи се безпилотни дронове и безекипажни катери.Засега от министерството на отбраната на САЩ не са отговорили на запитването на Ройтерс за коментар.


Пентагонът планира да публикува годишния си доклад за модернизацията на китайските въоръжени сили и отбранителната им стратегия в средата на следващия месец, заяви междувременно днес негов високопоставен високопоставен представител. Той обаче направи уговорката, че графикът е предварителен и може да бъде променен.

Миналата година министерството на отбраната на САЩ прогнозира в привличащия вниманието доклад, че Китай ще се сдобие до 2035 г. с 1500 ядрени бойни глави, ако продължава да развива своя арсенал със сегашните темпове, отбелязва Ройтерс.

В отговор Пекин отхвърли заключенията на Пентагона и определи доклада като “абсурдно гадаене” за модернизацията на китайските въоръжени сили.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар