САЩ премахват визите за българи при престой до 90 дни

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Съединените щати обмислят дали да включат България и още три държави в програма, която ще позволи на гражданите им да посещават страната и да остават на американска територия за период до 90 дни. Това съобщи агенция Ройтерс, позовайки се на изказване на американския министър на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас.

Освен България другите три страни, за които предстои да бъде взето решение са Израел, Кипър и Румъния.

 

„Имаме четири кандидатури в процес на подготовка: Израел, Кипър, България и Румъния. Ние сме много силно фокусирани върху програмата“, каза Майоркас във вторник на събитие на туристическата индустрия. По думите му програмата осигурява значителни ползи за икономиката и сигурността на Съединените щати.

 

За да участва в програмата, съответната държава трябва да отговаря на определени изисквания, свързани с противодействие на тероризма, правоприлагане, сигурност на документите и управление на границите.

 

В момента 40 страни са включени в списъка на Вашингтон и за техни граждани не се изискват визи за престой до три месеца.

 

През септември Съединените щати добавиха Хърватия към програмата си за безвизово пътуване. Според главния изпълнителен директор на Американската туристическа асоциация Роджър Дау това е стимул за американската икономика в размер на 100 млн. долара.

 

„Всеки път, когато добавяте някоя от тези страни, пътуванията просто се разрастват“, каза Дау.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар