САЩ разследват нападение с микровълни до Белия дом – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Двете мистериозни нападения са предизвикали необясними симптоми у много от членовете на персонала на държавната администрация. Те напомнят за също такива необясними симптоми, усетени от американски служители, засегнати от “синдрома от Хавана” от 2016 година насам в Куба, Русия и Китай: главоболие, световъртеж, изключителна умора.

 

Един от тези инциденти е от ноември миналата година близо до Елипсата (огромния кръгъл парк край Белия дом) във Вашингтон. На един от ръководителите на Съвета за национална сигурност му призляло, докато се движел по тревните площи, съобщават информирани източници.

 

При втория инцидент служителка на Белия дом се почувствала зле, докато разхождала кучето си в предградие на Вашингтон през 2019 година. За това съобщи миналата година изданието ДжиКю (GQ).

 

Първите елементи от разследването не предоставят ясни заключения от случилото се в САЩ, нито дали новите нападения са свързани с предишните случаи в чужбина. Пентагонът, ЦРУ и ФБР отказват всякакъв коментар.

 

Според доклад на американската Академия на науките и медицината от декември 2020 година случаите в Китай, Русия и Куба през последните години може да са предизвикани от оръжие, произвеждащо сноп от микровълни с голям интензитет, с честота между 300 MHz и 300 GHz. Американските конгресмени обещаха в комюнике да бъде хвърлена светлина върху тези атаки.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар