САЩ санкционираха българска фирма за подпомагане на Русия – Свят

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Българска фирма бе санкционирана от САЩ като свързана с глобална мрежа за избягване на санкции, подкрепяща военно-промишления комплекс на Русия. Това стана факт след като Вашингтон обяви, че налага санкции на 22 лица и фирми в няколко държави.

Именно сред тях е регистрираната през лятото на 2019 г. в София “Ю-СТОУН ЛИМИТЕД” ООД (U-Stone Limited EOOD). Посочено е, че фирмата се занимава с “проучване, проектиране, изработване, внедряване и сервизно обслужване на програмно осигуряване, проектиране, производство и сервиз на електронни и електронно-изчислителна техника, производствена, консултантска, посредническа и търговска дейност и услуги, както и всяка друга дейност, незабранена от закона.”Основен акционер и управител е Александър Волфович. Той е сред санкционираните в сряда от Министерството на финансите във Вашингтон физически лица.


Мрежата включва компании, базирани още в Сингапур, Кипър и Израел. САЩ смятат, че тя се ръководи от от базирания в Русия и Кипър търговец на оръжие Игор Зименков.

Двамата синове на Александър Волфович – Станислав Волфович и Ариел Волфович, също са в списъка и за тях Вашингтон твърди, че поддържат ръководни роли в организации и дружества от мрежата на Зименков.

Въпросната мрежа е участвала в проекти, свързани с руските отбранителни способности, включително доставка на високотехнологични устройства след нахлуването на Русия в Украйна, пише в съобщението на американското финансово министерство. Според САЩ, санкциите идват в момент, когато Вашингтон се стреми да увеличи натиска върху Москва заради нахлуването й в Украйна, е част от усилията на САЩ да се насочат към избягването на санкции по света и да ограничат достъпа на Русия до приходите, от които се нуждае за войната, пише “Сега”.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар