САЩ са на път да забранят TikTok

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Конгресмените в САЩ одобриха законопроект, насочен към забрана на TikTok.

Вашингтон дава 270 дни на компанията майка – китайската ByteDance – да продаде своята водеща социална мрежа. Ако тя не се раздели с бизнеса си, то TikTok ще бъде премахнат от Google Play и App Store. Решението ще ощети над 170 милиона американци, които имат инсталиран TikTok.

Очаква се в идните дни Сенатът да одобри проекта. Президентът Джо Байдън вече заяви, че ще подпише законодателството за TikTok, след като стигне до бюрото му.

ByteDance вероятно ще се опита да оспори закона в съда с аргумента, че това би лишило милионите потребители на приложението от техните права по Първата поправка, която защитават свободата на словото.

През 2022 г. Байдън забрани използването на TikTok от близо четири милиона служители на техните служебни телефони и таблети.

Любопитно, но законът за забрана на TikTok бе приет, като част от пакет, включващ 90 милиарда долара военни помощи за Украйна, Тайван и Израел.

Освен това законопроектът ще позволи на САЩ да конфискуват замразени активи на руската централна банка, за да помогнат за възстановяването на Украйна и да наложат санкции на Иран, Русия и Китай, както и на престъпни организации, които търгуват с фентанил.

 

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар