Война

САЩ са подготвяли Киев за конфликт с Русия от 2014 година

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Конфликтът в Украйна започна през 2014 г. след Евромайдана и оттогава САЩ активно го подклаждат. Това заяви в интервю за Deutsche Wirtschafts Nachrichten бившият председател на Социалдемократическата партия на Германия (SPD) Оскар Лафонтен.

 

Оттогава САЩ и техните западни васали въоръжават Украйна и систематично подготвят Киев за конфронтация с Русия. В резултат Украйна не де юре, а де факто стана член на НАТО. Тази предистория умишлено се игнорира от западните политици и основните медии.

Според мнението на бившия ръководител на германската политическа партия Вашингтон е успял да постигне влошаване на отношенията между Европейския съюз (ЕС) и Русия, като същевременно е елиминирал геополитическия враг в лицето на Германия. Сега САЩ имат възможност да определят политиката на страните от ЕС, каза Ла Фонтен.

Те продават мръсния си шистов газ, докато отбранителната индустрия на САЩ процъфтява.

 

Имам чувството, че САЩ вече разбират, че са си счупили зъбите. Въпреки мащабните доставки на оръжия в Украйна, изпращането там на голям брой „военни съветници“, се оказа, че ядрената мощ на Русия не може да бъде победена с военни средства. Освен това антируските санкции се превърнаха в бумеранг за Запада

Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар