САЩ се готвят да обозначат марихуаната като нискорисков наркотик

САЩ се готвят да обозначат марихуаната като нискорисков наркотик

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Американското правителство планира да промени статута на марихуаната и да я обозначи като нискорисков наркотик, предаде ДПА, като се позова на Ен Би Си Нюз и в. “Вашингтон пост”, които цитират източници, запознати с плановете.

В САЩ достъпът до контролирани вещества се регулира със закон, който ги групира в пет различни категории.

Досега марихуаната спадаше към категория едно, включваща най-рисковите вещества, като например хероин, екстази и Ел Ес Ди (LSD).

Следващата категория включва кокаина.

Според появилата се в медиите информация се планира марихуаната да бъде преместена в третата категория вещества, където фигурират още стероидите и парацетамолът.

Марихуаната е изцяло легална или може да бъде използвана за медицински цели в повечето американски щати. В някои щати обаче действат относително строги забрани за употребата ѝ, което според ДПА е причина за предприемането на действия на федерално ниво, отбеляза БТА.

Промяната на статута на марихуаната няма да промени ситуацията на първо време. Във въпросните щати с по-строги правила ще продължат да бъдат налагани санкции. Въпреки това се очаква федералната мярка да допринесе за по-нататъшното декриминализиране на марихуаната.


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар