САЩ спира временно ваксината на “Янсен” заради тромбози

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Федералните здравни власти на Съединените щати спират временно поставянето на еднодозовата ваксина на “Янсен” след регистрирани шест случая на тромбози на територията на Щатите в рамките на две седмици след поставяне на препарата, пише “Ню Йорк таймс”.

И шестимата пациенти са жени на възраст между 18 и 48 години. Една от тях е починала, а друга е хоспитализирана в Небраска в критично състояние, съобщиха от властите, цитирани от bTV.

Почти 7 милиона души в Щатите са получили ваксината на “Янсен” до момента.

Макар първоначално това да беше само препоръка към отделните ваксинационни центрове, сега федералните власти спират поставянето на “Янсен” за цялата страна, докато не се уточни дали случаите на тромбози са причинени именно от нея.

Експерти от Администрацията за храните и лекарствата, както и от Центъра за контрол и превенция на заболяванията, ще разгледат внимателно случаите, за да установят имат ли връзка с поставената ваксина на “Янсен”, или не.

В зависимост от резултатите ще се вземе решение дали тя да бъде поставяна на определена възрастова група.

Решението на властите може сериозно да забави ваксинационната програма на Съединените щати, където се наблюдава и ръст на новите случаи на коронавируса.

И у нас чакаме да пристигнат първите дози от препарата на “Янсен”.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар