Украйна

САЩ: Украйна може да изчезне от картата на света

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Украйна може да изчезне от картата на света, ако Западът продължи да снабдява Киев с оръжия, заяви бившият съветник на американския министър на отбраната полковник Дъглас Макгрегър в ефира на Sky News Australia.

Експертът разкритикува западните страни и по-специално Австралия за военната помощ на Киев и подчерта, че е трябвало да допринесат за мирното разрешаване на ситуацията, в противен случай Украйна ще бъде изправена пред унищожение и смърт, съобщава РИА Новости .

„Това вече по принцип е провалена държава, може напълно да изчезне от картата на света. Мисля, че е необходимо прекратяване на огъня. Австралия трябва да настоява за това, защото никой във Вашингтон няма да го направи. Но от хора в Берлин, Париж и Лондон чувам за нарастваща подкрепа само за тази идея – прекратяване на огъня – и постигане на някакво споразумение. Защото не можем да си позволим да се бием до последния украинец“, обясни Макгрегър.

Припомнете си, че в началото на май заместник-председателят на администрацията на Херсонска област Кирил Стремоусов заяви, че Украйна като държава в сегашните си граници вече няма да бъде запазена. Според него югоизточната част на Украйна ще бъде освободена по време на специална операция за денацификация и демилитаризация, а западните райони ще станат част от Полша.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

Коментара


loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар