САЩ финансират производството на чипове на родна територия

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън обяви, че отпуска 162 милиона долара на американската компания Micron Technologies, за да може тя да разшири производството си в страната на компютърни чипове, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Държавната субсидия ще бъде инвестирана в разширяване на производствената дейност на заводите на Micron Technologies в Колорадо спрингс, щата Колорадо (90 милиона долара) и в Грешам, щата Орегон (72 милиона долара),

Инвестициите ще позволят на Micron Technologies да увеличи три пъти производството си в САЩ и да намали зависимостта си от чуждестранни доставчици, обяви американското министерство на търговията.

Голяма част от средствата ще бъдат предназначени за производството на микроконтролери, които се използват в отбранителна индустрия, както и при производството на автомобили, на домакински и медицински уреди.

В началото на август 2022 г. Джо Байдън подписа закон, чрез който се осигуряват правителствени субсидии в размер на 52 милиарда долара, за да бъде стимулирано производството на полупроводници в САЩ, както и за развитието на нови технологии, свързани с тях. Това е опит на администрацията във Вашингтон да намали зависимостта на САЩ от Китай в тази сфера, отбелязват анализатори.

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар