Сблъсък БСП-ГЕРБ и за задържаните шпиони: От “политическа реализация” до “Радевото мълчание”

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Депутатът от БСП Иван Иванов заяви, че случаят с арестуваните за шпионаж в пза бивши и настоящи военни е неуспешен опит за политическа реализация.

“Шпионажът не трябва да се толерира и да се преследва с цяата строгост на закона, но акцията на службите трябва да е при минимална публичност. Една разузнавателна служба трябва да работи в условията на тайнственост. Не трябва да е като “17 мига от пролетта” (съветския филм от 1973 г. за руския разузнавач, внедрен в Нацистка Германия под името Щирлиц – б.р.) и гонитба по улиците“, коментира Иванов в предаването “Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Според него сегашният случай прилича на този с Николай Малинов (председателят на Национално движение “Русофили”, който също бе обвинен в шпионаж – б.р.), което може да е било скалъпено.

По-късно Маноил Манев от ГЕРБ отвърна в същото предаване:

“Реализацията е краен етап на една разузнавателна операция, всички други са приключени. В такъв момент тишината е само политическо приказване. Задържането на шпионите беше много важно. Тези хора не работят на никаква друга основа освен за пари, не са вербувани на основата на вярност и принципи”. 

По думите му шпионите си мислят, че държавата не работи, а те са най-умните и хитрите, а за 2-3000 долара продават държавата си – толкова са получавали според прокуратурата задържаните шестима за шпионската си дейност. Според депутата това е самозабравяне.

Радевото мълчание не си го обяснявам. Докога БСП ще защитава хората, които продават България? И докога държавният глава няма да се намеси и да вземе отношение по този случай?”, попита Манев, който е втори в листата на ГЕРБ в Стара Загора.

По-рано премиерът Бойко Борисов също намекна, че държавният глава Румен Радев не е коментирал шпионския скандал: “Има радиомълчание от другите институции в България. Доста президенти се изказаха по темата”.

 

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Сблъсък БСП-ГЕРБ и за задържаните шпиони: От “политическа реализация” до “Радевото мълчание”

  • Понеже имам малко опит в тези работи – контраразузнаване, разузнаване, реализация на разработки по линия на ДС и други, ще кажа, че това, което спретнаха “гешефтурата” и службите е такава пародия, че заслужават да влязат в “Гинес” за театър, комедия и абсолютна некомпетентност.

Вашият коментар