Сбъдва се пророчеството на Борисов от 2010-та: Това да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Помните ли вица за обещанието на Живков да има за всички апартаменти, а ехото му отговорило “менти, менти, менти”?

Ами вица за Брежнев в един падащ самолет с американския президент и други капиталистически лидери, теглещи чоп на кого се пада да скача с цел да облекчат падането? В

сички скачали с възгласи “да живее кралицата” или да “да живее републиката”, но когато Брежнев изтеглил късата клечка изкрещял “да живее СССР” и изритал американския президент.

Да ви напомня тази шега на сегашната ситуация с апартаментите и с освобождаването на Борисов от баласта с цел да стабилизира губещия височина самолет на властта, управляван бутафорно от него, но на практика от автопилотите на задкулисието, пуснали на конкурентния въздушен коридор льотчика Румен Радев да му диша в дебелия врат?

Няма незаменими товарищи.

Това му напомнят сега на на каратиста, борещ се за колкото се може повече мир във все по – милитаризираното от Русия Черно море.

Същият тези дни се възхити подмазвачески на биографията на русофилстващия по време на Втората световна война банкер Атанас Буров. Убеденият антикомунист Буров в същото време изпитвал истински телешки възторг от всичко руско. Автор е на “сентенцията”, според която всеки българин трябва да си свали капата, когато види руснак. Тъкмо на този Буров, в когото вероятно припознава себе си (или би искал да е бъде разпознат така), сваля капа Борисов.

Биографията на банкера Буров е сред най-парадоксалните илюстрации на факта, че в България е възможно да си съветофил и едновременно с това … антикомунист. След което да те смачкат съветските окупатори по “съдебен” път на т.н. Народен съд. За благодарност, че си съдействал на комунистическа Русия като министър на външните работи в последното царско правителство на страната от края на август 1944 г. и началото на фаталния септември.

Има голяма вероятност тъкмо Буров, силният министър в кабинета на Муравиев от края на август 1944 г., да е “измислил” фаталната хитрина за министър на отбраната да  бъде умилостивяван Сталин с поканата към съветския агент генерал Иван Маринов (зет на комунистическия вожд Георги Кирков!), изиграл ключова роля в отлагането с 3 дни на обявяването на война на Германия, за да се даде формален повод на Сталин да обяви война на България и да я окупира. Министърът на отбраната Иван Маринов е ключът, който отваря вратите на военното министерство за превратаджиите в нощта на 8 срещу 9 септември.

Но да се върнем на онези апартаменти (менти, менти, менти…).

На Борисов, който без да се замисли хвърля в бездната всеки доскорошен верен съратник (по израза на хвърления Валерий Симеонов) му предстои трудното, ако не е невъзможно решение какво да прави с най-големия таралеж в гащите си. За него той вече се беше произнесъл, че да мачкаш Цветанов е все едно да мачкаш таралеж с голо дупе.

 


 

Предстои да видим развоя на този цветист цецосюжет. Господарите им винаги могат да приложат правилото си “аз съм те създал, аз и ще те унищожа”. Така винаги е постъпвал бащицата в матушката на нашите  “антикомунисти”. Не вярвам да направи изключение от своето правило и този път.

Ivo.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар