Свалят карантината на Банско утре, ще важат ограниченията валидни за цялата страна

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Въведената карантина в Банско изтича на 31 март и тя ще бъде свалена. От утре курортният град ще премине под общия режим, който е валиден в цялата страна. Това обяви на редовния брифинг на оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Припомняме, че от две седмици курортният град се намира под карантина. Влизането и излизането от града е блокирано, с изключение на снабдяването с хранителни продукти и лекарства, а на жителите е строго забранено да излизат, освен за снабдяването със стоки от първа необходимост.

Припомняме, че със заповед на министъра на здравеопазването бяха удължени противоепидемичните мерки на територията на цялата страна до 12 април. Запазват се ограниченията за събиране на повече от двама души на едно място, затворени са заведенията за обществено хранене, културните и образователни институции.

Гражданите, които работят извън населеното място, в което живеят, трябва да представят разрешително от МВР. Работят само търговски обекти за продажба на хранителни стоки, лекарства, застрахователни и банкови офиси, държавни институции.

Въведени са глоби за нарушаване на карантината.

Спрени са детските, женските консултации и плановите операции.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар