Светена вода – кога може да ни помогне?

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Независимо дали са религиозни, вярващи или не, повечето хора имат поне по едно малко шише светена вода у дома “за всеки случай”. В кои случаи светената вода може да ви е от помощ и как да я използвате, научете от следващите редове.

Светена вода - кога може да ни помогне?
 © iStock

Има ли лечебна и пречистваща сила светената вода? Отговорът на този въпрос не е еднозначен, но е факт, че мнозина вярват в силата на светената вода. Вижте как да използвате светена вода за пречистване на дома и близките си.

 

Чудото, наречено светена вода >>>

 

Светена вода за защита на дома

Използвайте светената вода, за да защитите дома си от злото. Напръскайте всеки ъгъл на стаята с няколко капки от светената вода. Не забравяйте коридора и банята. Ъглите са местата, на които се натрупва негативна енергия и трябва редовно да се пречистват.

Ако у дома е имало гост, за когото се съмнявате, че ви мисли злото, пречистете стаите, в които е бил. Напръскайте дръжките на вратите, входната врата и прага.

Добра практика за пречистване на дома е пръскането на светена вода пред входната врата. Така не само ще прогоните злото, но и ще предпазите дома си занапред.

Човек прекарва много време в колата си, затова е добре да я напръскате със светена вода.

Важно: Пречистването на дома със светена вода трябва да се прави преди залез слънце.

защита на дома

 

Светена вода за пречистване на човек

Измивайте лицето и ръцете на бебета и малки деца със светена вода, за да ги предпазите от лоши очи. Същото се прави, ако около детето е имало близък човек, който му се е “радвал” прекалено много. Не е задължително човекът да е бил с лоши намерения, за да урочаса детето.

Напръскването на детското креватче и дори детската количка също има пречистващо действие.

Вие също можете да миете очите си сутрин и/или вечер, за да се пречистите. Ако имате лоши сънища, напръскайте възглавницата и леглото си със светена вода. Кошмарите ще прогоните и с измиване на челото, а след това и ръцете със светена вода.

Светената вода може да се пие, но само по 1-2 глътки. Тя не бива да служи за утоляване на жажда. С нея не можете да приготвяте чай или кафе.

Ако вие или член на семейството е болен, мийте лицето и ръцете със светена вода за скорошно оздравяване.

 

Що е то бабина вода? >>>

Ритуали против уроки >>>

защита на семейството

Светена вода за животни и растения

Религията отрича използването на светена вода за домашни любимци. Единственото изключение е, ако животното е болно.

Растенията също не бива да се поливат със светена вода освен ако не са болни. Ако имате светена вода, която не желаете да използвате, само тогава можете да я излеете в корените на цвете.

вода

 

Светена вода – какво не бива да правите?

Никога не измивайте прозорците или пода на дома със светена вода. Не можете да се къпете със светена вода. Тя не бива да се излива в мивката.

Шишето със светена вода не се държи на пода. Ако имате кът с икони, това е най-доброто място за шишето със светена вода. 

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар