Светлото и тъмното бъдеще на Борисов

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
Борисов обикаля градове, села и паланки и ръси каквото му падне. Завел България в световния елит, увеличил пенсиите и заплатите, както никой досега. Справил се с пандемията, осигурил ваксини, построил половин милиард километри магистрали, десетки пречиствателни станции, метро… Все хубави неща.

Борисов обикаля, говори си неговите неща, прегръща всеки в обсега на ръчищата му, позира за селфита, раздава автографи, присмива се на образованите министри, дарява фланелки с неговия лик, кастри новите партии от протеста.

 

Борисов е спокоен и се надява на светло бъдеще, защото разчита на над 200 000 калинки в администрацията и 100 хиляди гласа от техните семейства. Чака гласове и от аверите си в обществените поръчки, пенсионерите, дето се възхищават на 50-те лева, на гласове от МВР, армията и корпоративния вот.

 

Борисов е спокоен и защото със сигурност е прехвърлил в банкови сметки на различни имена в чужбина спестеното от трите мандата. Експерти твърдят, че в сметките му имало пари колкото пенсиите и заплатите да се вдигнат двойно за години напред, но ние само можем да гадаем. Говори се също, че притежава фирми, офшорки и медии, които работят за него.

 

В кърпа са му вързани десетки магистрати – следователи, прокурори и съдии. Няколко формални проверки и ще излезе чист като момина сълза.

Разчита и на връзките си с кръгове от организираната престъпност – дал им е достъп до парите на държавата, очаква да му върнат услугата. По техния си начин…

 

Все още има подкрепата на корумпирани политици в ЕС.

 

Вярва, че ще се договори с американците да не го закачат. Надява се Пеевски да им е достатъчен.

 

Разчита и на Путин, на когото направи многомилиардни подаръци. Също и на Ердоган, на когото тепърва ще научаваме какво е предал и продал…

 

Дори да не управлява след 11 юли, ще вдига шум около себе си, ще се изживява като жертва на репресии, ще саботира всичко, което новата власт се опита да прави в полза на обществото, ще организира мафията за провокации и инциденти.

 

Може да е еднокнижник, но знае нещо много важно: човешкото око е ненаситно. Това прави немалко българи негови последователи и фенове. Пари, чалга, жени, пиячка и имоти без бачкане. Крадеш и се кефиш.

 

Този човек срина ценностната система, доколкото бе останала такава след 90-те години, и сега му е лесно. Мутрите са му гвардията, а населението – крепостните. Моделът може и да скърца, но още работи.

 

Това са гаранциите на Борисов за светло бъдеще. Дали?

 

И все пак той спи лошо. Кошмарният въпрос, какво ще стане с парите му, виси над главата му като гилотина. Изнесените милиони са откраднати пари от българската държава и ще бъдат търсени – от наши и партньорски служби. Може и да са ги открили вече…

Лоша новина е също, че няма с кого да сключи сделка да не бъде съден за извършените престъпления. Нещата излизат от неговия контрол и това го побърква.

Най-забавното е, че Борисов още вярва, че много хитро е укрил заграбеното. Чакат го неприятни изненади.

 

И най-страшното: той започва да проумява какво е сторил на българите. Заблудите с фалшивите статистики вече не вършат работа. Най-бедни и най-умиращи, първи по корупция, последни по здравеопазване – това наследство оставя. Лъже се, ако вярва, че „шефа“, както той нарича Бог, ще го избави от предстоящото.

 

Възмездието е неизбежно.

 

Д-р Димитър Попкутуев

 

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар