Светослав Трайков от “Изправи се! Мутри вън!” отново алармира за ГЕРБ-цензура

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Кандидатът за народен представител в 23-ти МИР София от опозиционната коалиция “Изправи се! Мутри вън!” Светослав Трайков алармира за ново наложено ограничение, с което за 30 дни му се спира възможността да публикува, да коментира и да рекламира във Фейсбук .

По думите му, това става само ден след като цензурата, наложена му от Фейсбук, е била премахната след многобройни разговори на адвокатите му с представител на социалната мрежа и службите в България (които се явяват официални администратори на Фейсбук).
Предишният път формалният повод е бил, че Трайков, нарече журналистката Соня Колтуклиева “мисирка” (по примера на премиера Борисов, който наричаше журналистите със същия епитет, но на председателя на ГЕРБ ограничение не бе наложено), се заявява в съобщението.

Този път обаче причината е коментар, в който Трайков коментира разпространяваните в мрежата снимки от хранителни продукти, с които ГЕРБ си правят предизборната кампания на гърба на бедните и гладните, казва Трайков.

По думите му, е очевидно, че Фейсбук дава възможност на властите да заключват профили на критикуващи ги потребители и дори да трият съдържание. Това буди голямо притеснение за свободата на словото в България, особено когато подобна цензура се налага на кандидати в предизборната надпревара, и то само седмица преди предстоящия вот, допълва той.

“Очевидно е, че ГЕРБ са уплашени и искат да запазят властта на всяка цена, включително чрез заглушаване на опозицията. Гражданите обаче не могат да бъдат заглушени на 4 април, в урните пипалата на октопода на Борисов ще проникнат по-трудно отвсякога”, коментира още Трайков.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар