Свещена геометрия – значението на символите

Свободно време
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Разбирането на свещената геометрия означава да добиете по-дълбоки представи за света около себе си. Формите са навсякъде. Те не са случайни. Носят своите символика и значение. Научете повече за свещената геометрия и как и защо да я вплетете в живота си.

Свещена геометрия - значението на символите
 © iStock

Свещената геометрия е разглежда скритото значение на различните форми. Приложима е за различни числа, форми и модели, които виждате в природата.

Примери за свещена геометрия са спиралата в черупките на охлювите, разположението на дървесните клони, формата на снежинката. 

Според свещената геометрия всичко на този свят е взаимно свързано. Наблюдението на тези модели, осмислянето им и опитите за тълкувание действат успокояващо и умиротворяващо.

 

Често срещани форми в свещената геометрия и тяхното значение:

Триъгълник

В свещената геометрия триъгълниците символизират баланс и хармония. Освен това формата се свързва с връзката ум-тяло-душа. Точката, която е отгоре символизира съзнанието.

Ако триъгълникът е обърнат, символизира женското начало и способността за репродукция, утробата.

свещена геометрия, тригълник

 

Кръг

Кръгът няма начало и край. Символизира безкрайността. В свещената геометрия кръгът се асоциира с  единността.

 

Квадрат

В свещената геометрия квадратът се свързва с практичността и силната енергия. Асоциира се с нещо, на което може да се разчита; върху което да се гради.

 

Цветето на живота

Така се нарича формата, образуване от 7 застъпващи се кръга, които образуват цвете. Символизира защита. Цветето на живота се свързва със съзиданието и показва как всичко на света е свързано едно с друго, за да е това, което е.

Цветето на живота

 

Спирала

Спирала свързва физическото и духовното. Тя е път към други измерения. Освен това спиралата е енергията, която всеки носи. 

огнена спирала

 

Звезда на Давид

Звездата на Давид е съставена от два триъгълника. Единият символизира женското, другият – мъжкото. Те са преплетени в перфектна хармония.

 

звездата на давид

 

Можете да използвате познанията си за свещена геометрия, когато обзавеждате дома си или кътчето си за релакс. Може да се позовете на нея в моменти, в които се нуждаете от насока или търсите скрито значение.

Източник: rozali.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар