Свикват Велико народно въстание II на 10 септември

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

В събота, на 59-тия ден на протестите с искане за оставка на премиера, правителството и главния прокурор Иван Гешев, инициаторите от т.нар. Отровно трио – адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян и Велислав Минеков – обявиха, че свикват Велико народно въстание II на 10 септември – четвъртък, в 8 ч.

 

„На 10.09, четвъртък, всички свободни българи се вдигаме отново на Велико народно въстание II пред бившия Партиен дом на Ларгото в София от 08:00. Пуснете си отпуск. Повикайте ваши приятели, близки и колеги. Важно е за всички нас!

Пародията със събраните гласове за нова Конституция е позорна за България!

Ние няма да забравим, ние няма да простим! Ние няма да забравим „кървавата сряда“. Няма да простим на политиците и на Борисов, които изцапаха ръцете си с кръв.

НАС НЕ НИ Е СТРАХ!“, написаха тримата във Фейсбук.

Първото Великото народно въстание в сряда бе белязано от провокации на проникнали на протеста организирани агитки и с полицейско насилие. След това ГЕРБ успя да събере над 120 подписа на депутати, за да внесе в Народното събрание проект за нова конституция и да си осигури по този начин още поне 2 месеца време във властта.

Призори в събота жандармерията разчисти палатковия лагер на протестиращите, който те издигнаха снощи при Министерския съвет в София, на 58-ия ден на протестите.

На протестиращите било обяснено, че нарушават Закона за движение по пътищата и затова трябва да отстранят шатрите и палатките от пътното платно. Хората от протеста са направили това доброволно, съобщи бТВ.

Така София отноно осъмна в събота без блокирани кръстовища.

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар