Свиленски: БСП няма да подкрепи кабинет на Борисов – Политика – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

БСП няма да подкрепи кабинет на Борисов, а програмен, национален кабинет, който е съставен да реши 3-4 задачи, подкрепен от максимално много формации. Позицията ни е ясна, последователна и категорична. Учудвам се, че се чуват различни интерпретации. 

Това обясни заместник-председателят на БСП Георги Свиленски в ефира на Би Ти Ви. По-рано днес колегата му Атанас Зафиров каза, че БСП би подкрепила програмно експертно правителство, но не отговори с твърдо “не” на въпрос за подкрепа на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС.

Свиленски уточни, че левицата не би подкрепила нито премиер Борисов, нито премиер Делян Пеевски, нито премиер Димитър Главчев, понеже са политически лица. И то обаче не отговори еднозначно дали формацията му би подкрепила подобно експертно правителство с първия мандат, който се полага на ГЕРБ като първа политическа сила.

По-рано днес лидерът на ДПС Делян Пеевски призова Бойко Борисов да покани  евроатлантическите партии на преговори за създаване на кабинет.

Ние сме българска партия, защитаваме интересите на България, отговори Свиленски на въпрос дали БСП се чувства като евроатлантическа партия.

“Ако знаехме защо са такива, нямаше да бъдат такива”, отговори червеният депутат на какво се дължи ниският резултат на левицата на изборите. Разказа, че е обиколил цялата страна по време на кампанията, обсъждал е проблемът с други социалисти, но никой не е дал причина. А че резултатите са катастрофални, потвърди и Свиленски.

“Никога не съм си мислил, че този субект ще влезе в българския парламент”, коментира той новата сила в НС “Величие”.

Нинова като един европейски политик пое отговорност за резултата от изборите и подаде оставка. Тя бе избрана на пряк избор от членовете на БСП. Тя, след като не е доволна от резултата на изборите, подаде оставка. Нинова има право на следващо кандидатирана. Призовавам всички смелчаци, които сега събират подписки, който знае да обедини лявото, да води БСП и България, да излезе, да си каже визията за БСП и България, а не да търсят подмолни начини за промяна на устава. Дали Нинова ще се яви – това е нейна работа, каза Свиленски за оставката на лидерката си.

Източник: inews.bg


Коментари

Коментара

There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар