Свиленски: Моделът „Борисов“ беше наследен от модела „Радев“ в управлението

Свиленски: Ваня Григорова не е човекът, който ще дава успокоителни на БСП

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Ваня Григорова не е човекът, който ще дава успокоителните на БСП” – това заяви в предаването “Лице в лице” по bTV Георги Свиленски от левицата.

Думите му са във връзка с казаното от Григорова преди дни, че не е конкурент на Корнелия Нинова: “Призовавам хората, които са се напрегнали на “Позитано”, да пият чай и да се успокоят”.Нейният коментар пък бе във връзка с изказване на зам.-председателя на левицата Атанас Зафиров, който обяви, че смята за обидно неглижирането от Григорова на усилията на членовете на БСП за изборния ѝ резултат. 


Според Свиленски е нелепо Ваня Григорова да дава съвети какво да прави БСП. По думите му тя може да благодари на градската организация, на националния съвет и на председателя на партията, които я издигнали. 

“Ваня Григорова трябва да благодари на гражданите, че са я направили общински съветник. Ако не бяха те, още щеше да е в КТ “Подкрепа”. БСП от 30 години само два пъти не е успяла да стигне до балотаж в София”, заяви Свиленски и я посъветва да се занимава с работата в общинския съвет, а не с работата на левицата.

Относно вота на недоверие, по който днес депутатите дебатираха, а утре ще гласуват, той коментира: “Вотът на недоверие е основен инструмент в парламентарната демокрация. Той е, за да чуят гражданите как правителство ги управлява и каква алтернатива предлага опозицията”. 

“Днес стана ясно, че темата за национална сигурност и отбрана е една от болните на държавата”, добави той.

По думите му проблемните теми били много. По думите му на границата на влизане хващали по-малко, отколкото на излизане от България. Също така посочи, че бронираните машини “Страйкър”, които трябва да купим от САЩ, са модел на 30 години.

“На всички ни е писнало от този кабинет”, каза Свиленски. Според него българите са готови да подкрепят всичко, само и само да си отиде това правителство.

“Нямаме правителство. Има хора, които изпълняват функциите на министри, имаме едни хора, които изпълняват функцията на техни ментори. Тези от първия ред – Борисов и Пеевски, ги нямаше. Няма кой да стане да ги защити”, посочи Свиленски.

Относно бюджета той отново заяви, че левицата няма да го подкрепи. “Няма да подкрепим бюджет, в който се повишават данъци, в който се замразяват пенсии, ако това предала ГЕРБ, в който няма да са достатъчни парите за социална политика”, уточни той.

“Посягат на най-обикновения български гражданин, на средната класа. Ние ще внесем предложение за облагане на свръхпечалбите на банките. Ще внесем предложение за таван на банковите такси”, заяви Свиленски.


Коментари

Коментара


There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар