Свлачище пак тръгна към къщите в „Аспарухово“ – България

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Свличане на земна маса отново заплашва живущите във варненския квартал “Аспарухово”. Свлачище се активира на метри от къщите там. Част от хората напуснаха домовете си от страх, че сградите може да рухнат върху тях, предаде бТВ.

Свлачището е на улица “Горна студена”, която даде най-много жертви във водния потоп, помел “Аспарухово” преди 3 години. Причината за бедствието е в силното овлажняване на ската. В момента районът се обследва и се търси източникът на водата.

“В зависимост от това, което се установи, ще се предприемат и съответните действия, евентуално с прешкарпиране на ската или с направата на някаква канавка или някаква дренажна система”, заяви зам.-кметът на Варна Христо Иванов. От общината уверяват, че няма опасност за хората и къщите им. Те обаче живеят в страх.

Хората в района твърдят, че скатът е започнал да се наводнява след направен преди 2 години изкоп за социален блок, който трябваше да приеме пострадали хора от наводнението. От общината отричат това да е причината за свлачището.

Източник: inews.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар