Свободата на словото е ценност на ценностите и не е допустимо в никакъв случай да я поставим под риск

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

„Радвам се, че имаме възможност днес, в парламента, да дискутираме отново един от най- спорните текстове, които приехме в петък. Тестове, срещу които ние нееднократно възразихме.

Поради пълната липса на дефиниция – какво се има предвид под “невярна информация”  и защо трябва   да вдигаме наказанията за нещо подобно, особено в ситуацията на извънредно положение”.

Това заяви в Народното събрание говорителят на ПГ на „БСП за България Александър Симов. Той посочи, че  един от мотивитие на управляващите за тези наказания и за това, че трябва да  се наложи подобна мярка е, че неверните информации създавали  паника в обществото и изостряли атмосферата:

„Получава се точно обратното. Самата информация, че се въвеждат подобни наказания, че се прави подобно ограничение на словото- предизвиква много повече паника и обществено напрежение, отколкото произволна фалшива новина. Едно единствено изречение, произнесено в почивните дни, което гласеше

„Сега не е времето да говорим за демокрация”, много повече ужаси хората, отколкото  която и да е фалшива новина, в който и да е сайт за фалшиви новини.”

Симов бе категоричен, че свободата на словото е ценност на ценностите и не е допустимо  в никакъв случай да я поставим под риск. „Време е да си говорим за демокрация, защото не можем  да рискуваме основната свобода на хората.

Трябва всички да сме  съгласни с това. Горд съм, че моята партия до последно остояваше тази позиция и виждам същата позиция, отразена във ветото на президента. Винаги е време за свобода на словото”, завърши Александър Симов.

Александър Симов

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар