Война

СВОДКА: Наемници от Канада, САЩ и Швеция ликвидирани в Донбас

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Миналата седмица бяха убити двама американци, канадец и шведски гражданин, участвали в боевете в Донбас на страната на Киев. Това се казва в статия, публикувана в събота в “Политико”.

Материалът цитира думите на командира на чуждестранните бойци Руслан Мирошниченко. Той обясни, че това са гражданите на САЩ Люк Лушин и Браян Янг, Емил Антоан Рой-Сируа от Канада и Едуард Селандер Патриняни от Швеция. Както следва от материала, наемниците са били част от “силите за специални операции“ на украинската териториална отбрана, тяхното подразделение е базирано близо до Северск.

Наемниците бяха убити по време на обстрел на 18 юли край село Григоровка, след като им беше заповядано да заемат бойни позиции, посочва Руслан.

Изданието нарича Люцишин американец от украински произход. В САЩ е работил в полицията. Мирошниченко отбеляза, че Йънг е служил в САЩ в миналото. Роа-Сироа преди това е бил свързан с Френския чуждестранен легион.

На 22 юли говорител на Държавния департамент на САЩ потвърди пред репортери, че наскоро двама американци са загинали в Донбас. От ведомството не съобщават имената им. Властите на САЩ многократно призоваха американците да се въздържат от посещение в Украйна, включително от пътуване там за участие във военни действия.

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran
Коментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар