Война

Сводка от фронта: Вагнер и части на ЛНР пробиват отбраната на украинските окупатор в Бахмут

Свят
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

‼️🇷🇺⚔️🇺🇦 Соледарско направление
обстановка към 14.00 часа 28 ноември 2022 г

🔸В околностите на Бахмут продължават ожесточени сблъсъци. Щурмови отряди на ЧВК „Вагнер“ и части на НМ на ЛНР пробиват отбраната на Въоръжените сили на окупаторите в селото и на юг от него. Фронтът на врага се срива все повече и повече.

🔸Ситуацията за Въоръжените сили на НАТО е критична. Броят на загубите само на една 30 омбр през последните два дни възлиза на над 150 души. Ранените не се лекуват, значителна част от загиналите са починали от кръвозагуба или сепсис.

🔹По време на ожесточени битки са освободени селищата Озаряновка, Зеленополие и Андреевка. Отбраната на натовските формирования край кариерите се срина. Войници от въоръжените сили на Руската федерация се доближиха до Курдюмовка и Клещеевка.

🔹За усилване на 24-ти щурмови батальон от 53-та бригада на Въоръжените сили на окупаторите бяха мобилизирани две групи от 50 души, 2-ри отряд специални сили на 71-ва егерска бригада и 65-ти сборен войсков батальон на Въоръжените сили на НАТО дислоциран в сектора Бахмут.

🔹Сборните части на 53-та бригада и 71-ва бригада направиха опит за контранастъпление в района на Опитни. По време на боевете щурмовите групи на натовцитр се окопаха в сградата на „Нова поща“ и направиха опит да напредват към храма в Опитни.

🔸Войници на ЧВК „Вагнер“ отблъснаха атаката. Силите на окупаторите се изтеглиха от селището и загубиха двама души убити и 13 ранени, други 20 бяха пленени.

🔹Командването на Въоръжените сили на НАТО, планира нов опит за контраатака. Няколко части от 57-ма бригада и батальон „Айдар“ от 53-та бригада на режима в Киев пристигнаха в Бахмут от посока Херсон.

🔹В Краматорск е дислоцирана артилерийска част от 57-ма бригада. В близките дни на базата на Бахмут ще пристигнат и бойци от 112-и войскови отряд от Киевска област.

🔸12 души от 53-та механизирана бригада на Въоръжените сили на НАТО пристигнаха на опорния пункт в Клещеевка. На юг от Бахмут е разположена артилерийска батарея на 53-та бригада, състояща се от три самоходни оръдия „Акация“.

ВРЕМЕ НАПРЕД ©️®️Последвайте ни 💥‼️

#Бахмут #Донецк #Луганск #Русия #Соледар #Украйна404

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiranКоментари

КоментараThere is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар