Свършиха най-скъпите козунаци в София

Любопитно
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

 КозунакНай-скъпите козунаци в София – италиански, луксозно опаковани и на цена 59 лв., свършиха два дни преди Великден. Разграбени бяха и тези от 29 лв., които са същите, но без опаковка.

Скандално скъпите великденски хлябове се продаваха до четвъртък на обяд в деликатесния магазин на улица “Аксаков”. Поръчки не се приемали още от 27 април. Цената е такава заради опаковката от ръчно изработена хартия с панделки, обяснява продавачка пред “24 часа” и допълва, че има три вида – с локум, стафиди или шоколад.

Проверка на изданието показва, че столични пекарни масово продават козунаци на доста високи цени. В сладкарница “Хлебар” козунакът е със стафиди и е 18 лева. Холандската пекарна “Джо Ван” предлага козунак със стафиди за 13 лева, а с шоколад за 9,50 лева, но с по-малък грамаж.

Килограм козунак с орехи и локум в магазина Patisserie de Provence струва 12,99 лв. В сладкарница Dolce Amaro същото количество е 32 лева.

На този фон в “100 грама сладки” е направо евтино, тъй като килограм козунак с шоколад, стафиди или локум е 16,90 лв. Иначе българските козунаци вървят между 4 и 10 лв.

Източник: bgonair

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Вижте още
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар