СГС отмени паричната гаранция на Андре Токев и постанови домашен арест

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Софийският градски съд отмени мярката за неотклонение „парична гаранция“ на Андре Токев, който бе задържан да шофира в пияно състояние по време на изпитателния срок на условна присъда за същото провинение.

Съдиите постановиха домашен арест за известния готвач. Той пък помоли съда да не бъде сниман в съдебната зала, както и да не му бъде налагана най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Токев отново изрази съжаление за случилото се. 

Решението на Софийския градски съд е окончателно и не може да бъде обжалвано.

Преди седмица районните магистрати определиха мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева на 52-годишния Токев, но прокуратурата протестира решението им. Тогава готвачът изрази съжаление заради случилото се и заяви, че е объркан и не знае какво точно се е случило. 

Андре Токев бе задържан на 31 октомври вечерта на столичното Околовръстно шосе по време на акцията на Пътна полиция срещу шофьорите, седнали зад волана след употреба на алкохол и наркотични вещества. Готвачът шофирал пикапа си по джанти и с висока скорост, след като разкъсаните му гуми изпаднали. Пробата му с дрегер показала 1,9 промила алкохол в издишания въздух, а кръвната проба – 1,7 промила.


Снимка: Bulphoto

По-късно от прокуратурата съобщиха, че той е извършил престъпление в условието на рецидив, тъй като през 2019 г. му е наложела условна присъда с изпитателен срок за същото нарушение.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар