Сгънах дисплея на Huawei Mate X!

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Току-що се връщам от щанда на Huawei, където успях да видя отблизо и да докосна първия 5G смартфон със сгъваем дисплей. Huawei Mate X беше представен тук, на Световния мобилен конгрес в Барселона, като по време на презентацията видяхме многократно препратки към показания преди няколко дни в Лондон Galaxy Fold на Samsung. Между двата смартфона със сгъваеми дисплеи има някои ключови разлики и те започват още от начина, по който се прегъва самият екран.

Докато при Galaxy Fold сгъваемият дисплей остава отвътре, а отвън има малък екран за ползване на някои основни приложения, при Mate X дисплеят е само един и при сгъване остава отвън на устройството, обхващайки предната и задната му част.

Screenshot 2019-02-26 at 15.48.11

Телефонът се усеща изключително лек и е супертънък, особено в разгънато положение – профилът му е около 5 мм. Тежестта се разпределя на доста сериозната площ на 8-инчовия дисплей. Той е с пропорции 8 към 7.1 и е почти квадратен. Тепърва предстои да видим как ще се случва работата с този екран, но изглежда доста приятен за четене на сайтове и дори за ползване на две приложения едновременно. До излизането на Mate X на пазара обаче можем да очакваме някои промени по интерфейса.

Screenshot 2019-02-26 at 15.48.02

Обичайно, когато Mate X е сгънат, основният дисплей отпред е с 6.6″ диагонал и е напълно достатъчен за всякакви задачи. Така че разгъването вероятно ще се ползва в по-редки случаи, когато нуждата от повече работна площ, такава, съизмерима с екрана на таблет, е критична. Втората част на дисплея, тази, която остава отзад, е с диагонал 6.38″ и може да се използва например когато си правите селфи или снимате някого – той може да се вижда в екрана. В останалото време тази част просто не се използва и пикселите на нея не светят. Апаратът умее да “разбира”, когато го завъртате и светва съответния екран, изключвайки този, който остава отзад.

Screenshot 2019-02-26 at 15.47.51

Като цяло формфакторът на Mate X и начинът, по който се сгъва дисплеят му, изглежда супер логично и приятно. Конструкцията се усеща стабилно в ръката. Единствената питанка е доколко това нещо е устойчиво на времето – т.е. ще се драска ли лесно, какви ще са щетите, ако се изпусне. Освен това в разгънато положение се забелязва много лека издутина по средата, но да видим дали ще я има и при финалния продукт, когато той стигне до пазара.

Screenshot 2019-02-26 at 15.48.24

Иначе Mate X се базира на чипсета Kirin 980 и използва новия 5G модем на Huawei, има 8 GB RAM и 512 GB вградена памет, а батерията е с капацитет 4500 mAh, разделен в два модула. Поддържа се не бързо, а хипербързо 55 W зареждане.

Screenshot 2019-02-26 at 15.47.41

Huawei Mate X ще излезе на световния пазар в средата на годината, днес чух по-скоро месец август, а за България все още нямаме официално потвърждение, тъй като в момента се провеждат срещи с партньори, но можем да стискаме палци.

Източник: nixanbal.com

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

One thought on “Сгънах дисплея на Huawei Mate X!

Вашият коментар