СДС иска оставките на Стойчо Кацаров и Петко Салчев

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

“Съюзът на демократичните сили подкрепя протестите на лекарите и застава зад техните справедливи искания за оставка на министър Стойчо Кацаров, управителя на НЗОК Петко Салчев”` пише в позиция на СДС на партийния им сайт. Ето какво още гласи тя:

“Тези оставки са наложителни по няколко причини. Стойчо Кацаров “изчегърта” проф. Кантарджиев, вкара в хаос и криза най-голямата спешна болница в България, изрече куп несъстоятелни твърдения, обвини в лъжа уважавани лекари, а фактите говорят, че всъщност самият той говори неистини. Стойчо Кацаров няма нито морално право, нито кредит на доверие да бъде министър на здравеопазването. Оставането му на поста ще дискредитира институционално това стратегическо министерство и ще доведе до още по-сериозни проблеми в системата.

Напрежението, между управителя на здравната каса Петко Салчев и лекарите започна още миналата година и очевидно продължава. Това е недопустимо в навечерието на възможна нова вълна. Никой няма право да пречи на работата на хората, от които зависи живота и здравето ни. Те трябва да бъдат оставени да работят спокойно, да им се създават оптимални условия, а не да бъдат тормозени и проверявани. В ценностната система на едно демократично общество лекарят стои по-високо от който и да е висш администратор.

Двете оставки няма да решат всички проблеми в здравеопазването, но ще бъдат ясен знак, че обществото ни няма да допуска и търпи подобни личности и практики, които сриват най-важната, стратегическа система – здравеопазването”, гласи официалната позация на СДС.

Източник: dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар