СДС: Оскверняването на името на Ванче Михайлов показа, че Северна Македония не е готова за ЕС

СДС: Оскверняването на името на Ванче Михайлов показа, че Северна Македония не е готова за ЕС

Главните новини
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Изявлението на президента на РСМ Стево Пендаровски, че Иван Михайлов е фашист, „доказан сътрудник на хитлеристкия нацистки режим“ е поредната провокация от македонска страна срещу България, заявяват в позиция от СДС.

„Ванче Михайлов е една от най-ярките личности в новата ни история и в българското националноосвободително движение в Македония. Оскверняването на името му, лично от президента на РСМ, показва ясно, че тази държава все още не е готова да бъде част от европейското семейство и неговите ценности“, казват още от партията.Според коалиционния партньор на ГЕРБ това, „наред с непристойното посрещане на българския премиер от жители на Битоля, са ясен знак, че никакви компромиси не бива да се правят с бъдещото членство на РСМ в ЕС“.


„Ако има тайни договорки на българското правителство за отпадане на ветото ни по този въпрос, това ще бъде едно от най-големите национални предателства в историята ни“, предупреждават още от СДС.

Синята партия се обявява срещу отпадането на българското вето, защото това би означавало, че „сме изгубили достойнството си като народ и не заслужаваме саможертвата на нашите герои.

„СДС винаги е подкрепял интеграцията на Македония в свободния и демократичен свят, но не на всяка цена! Ние първи признахме, по времето на Филип Димитров и д-р Желю Желев, независимостта на тази държава, но няма да допуснем тя да стъпва върху националния ни интерес и достойнство!“, припомнят още от партията с лидер Румен Христов.

Източник: dir.bg

Абонирайте се за Informiran.net!
Последвайте нашия Telegram канал: https://t.me/informiran

Коментари

Коментара

loading...There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар