Северна Корея изстреля балистична ракета от подводница

Технологии
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Северна Корея е изстреля нова балистична ракета от подводница. Тя е с малък обсег, но трудна за откриване от радарите, защото не излиза в йоносферата. Тестът е показал, че обсегът е 450 километра. Най-високата точка, достигната по време на полета, е била 60 километра надморска височина.

Как Северна Корея се сдоби с ядрени оръжия

Южна Корея изстреля балистична ракета от подводница

С гордост изстрелваме нов тип оръжие, след първия старт на балистична ракета от подводница преди 5 години. Военната сила на Републиката се гордее с лоялността си към Централния комитет на партията„, заявяват от Северна Корея.

Според Пхенян ракетата може да носи маневриращи бойни глави с формата на глайдер. Възможно е обаче, технологията да не е по силите на Северна Корея.

Анализаторите отбелязват и факта, че тестваната ракета прилича по външен вид на нацистката V-2, която е първата балистична ракета в историята.

V-2 също има обсег от 450 километра, като Хитлер е планирал да разположи ракетата и на подводници. За разлика от севернокорейското оръжие V-2 достига надморска височина от 189 километра и е лесно забележима от модерните радари.

Предполага се, че новото оръжие на Пхенян може да носи бойна глава от между 500 и 1000 килограма. Това значи, че на него могат да се разполагат ядрени бойни глави.

Тестът става само месец след първото изстрелване на бойна ракета от подводница, извършено от Южна Корея.

V-2 дебютира през 1944 г.

V-2 дебютира през 1944 г.

Снимка: Wikimedia

Източник/ци: nixanbal.com, it.dir.bg

Коментари

Коментара

loading...


There is no ads to display, Please add some
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар