Кирил Петков лъжа

Седемте танкера с газ няма къде да бъдат разтоварени, получихме поредните кухи обещания

България
Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Седемте танкера с газ няма къде да бъдат разтоварени, получихме поредните кухи обещания. Това коментира пред Нова тв икономическият експерт към КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова.

Според нея енергийната криза е основата на нарастващата инфлация. „Невъзможно е да се гарантира отоплението на българските граждани. Германия много сериозно се готви за очертаващата се криза. Правят се планове за ‘топли’ стаи, където енергийнобедните да се стоплят. В България тази тема изобщо не се коментира“, смята тя.

По думите ѝ може да се пристъпи към гарантиране на газовите доставки. „Гълъб Донев е безспорен експерт, дано направи необходимите смели стъпки, ако бъде избран за служебен премиер“, посочи Григорова. И допълни, че в „Товарни превози“ не са изплащани дължимите средства за храна от една година.

От своя страна Мария Минчева от БСК предстоят трудни и предизвикателни месеци, ако не се вземат адекватни решения. „Не бяха предвидени средства да се захрани Фонда за енергийна сигурност, за да се случат по-рано компенсациите. Имаме сериозни проблеми, които се опитваме да усложним. Не може да треперим дали ще има количества и кога ще дойде. Европа се готви за криза, ние се държим сякаш няма нищо и пак ще сме неподготвени. Очаква се понижен растеж на икономиката“, сподели тя.

Относно слуховете за кандидатура на Гълъб Донев за служебен премиер Минчева счита, че БСК ще го подкрепи. Виждаме стихийни действия на хора, които не умеят да комуникират“, подчерта тя.

Коментари

Коментараloading...
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Вашият коментар